SEA 2023 este prima expediție fluvio-maritimă a echipajului românesc Circumeuropa (numele înseamnă navigație în jurul Europei), care pleacă din inima orașului Timișoara în mai 2023 și face opriri în peste 20 de foste și actuale capitale culturale europene pentru a promova Timișoara în anul în care orașul deține titlul de Capitală Europeană a Culturii. Inițiativa îi aparține lui Cristian Ilea, căpitan, președinte Wild Watch România și director de imagine.  Echipajul care îi va fi alături este format din Cosmin Jitariuc, jurnalist TV, biologul Oana Gavriliuc, Valentin Bogdan, proprietarul ambarcațiunii Gaia și Doru Creț, președintele West Yacht Club. Expediția este un eveniment umbrelă, oferind un cadru special pentru schimbul cultural cu orașele în care va ajunge și va găzdui ambasadori culturali ai orașului pe diferitele segmente de navigație. Este și un vehicul de cercetare, deoarece în timpul călătoriei va fi realizată o hartă a calității apei și a microorganismelor din apele parcurse, aceasta fiind o cercetare independentă importantă în domeniul ecologiei. Vă așteptăm să ne fiți alături la plecare, să ne susțineți și să ascultați povestea Circumeuropa.

PROGRAM 27 mai, Timișoara ora 9:30 – discursuri oficialități și membri echipajului ora 10:00 – îmbarcarea echipajului ora 10:07 – miniconcert Petrică Ionuțescu la Podul de Fier ora 10:17 – flashmob cu Ansamblul folcloric Timișul la Podul General Dragalina

Parteneri media: AGERPRES, IQAds, SMARK, Savantgarde, TVR Timișoara

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.