Circumeuropa a parcurs prima etapă a expediției în vara anului 2023, sub umbrela Capitalei Culturale Europene

Expediția S E A 2023 a echipajului Circumeuropa, un proiect care sparge formatele clasice, o „caravană” pe apă începută pe 27 mai 2023, oprită temporar în august, în Lefkada, va continua în anul 2024.

Inițiatorii speră ca proiectul lor să dea o nouă dimensiune unei noi axe de dezvoltare a orașului Timișoara, de-a lungul canalului Bega, într-un mod cu adevărat inedit și foarte ambițios, pornind de la valoarea simbolică pe care un astfel de proiect îl poate avea pentru orașul-mamă – optimism, speranța într-un viitor mai bun și, indiscutabil, un prilej de mândrie pentru întreg polisul, până la toate viitoarele rezultate concrete. Inițiativa îi aparține lui Cristian Ilea, skipper, președinte al Wild Watch România și director de imagine. Echipajul din 2023 a fost completat de Cosmin Jitariuc (jurnalist TV), Oana Gavriliuc (biolog) și Valentin Bogdan (proprietarul ambarcațiunii Gaia).

Documentarul Circumeuropa – „Începutul” își propune să prezinte publicului timișorean drumul pe apă al echipajului bănățean, să pună în lumină experiențele culturale create pe traseu și eforturile echipajului de a duce la bun sfârșit expediția.

Proiecția va avea loc în data de 29 februarie, la Cinema Victoria, de la ora 20.00, și va crea spațiul pentru discuți libere legate de viitorul navigabil al regiunii, potențialul turistic al canalului Bega și ce este nevoie pentru ca aceste lucruri să devină realitate. Parteneri de dialog vor fi membrii echipei Ecluze pe Bega, promotori la rândul lor ai ideii de navigației pe Bega.

Biletele se pot achiziționa pe site-ul: https://cinemavictoria-tm.ro/

sau

direct pe link-ul: https://eventbook.ro/film/bilete-circumeuropa-inceputul?hall=cinema-victoria-timisoara&fbclid=IwAR22bt4ZJUt9pZaI9SdK-YfZtv9MhUdeZd42edFQiAz-VU66V1rbD6tTHDI

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Parteneri media: TVR Timișoara, AGERPRES, IQAds, SMARK, Savantgarde